2020. január 5., vasárnap

FUTOTTAK MÉG


FUTOTTAK MÉG

Female Teacher: In Front of the Students/Onna kyôshi: Seito no me no maede (1982)


R.: Yasuaki Uegaki

Egy tanárnő nemi erőszak áldozatává válik, majd ezután a feltételezett elkövető barátnőjével az oldalán el is rabolja a tanerőt, a többit, a tonnányi perverziót pedig elképzelhetjük. Masszívan nőellenes japán darab, mely szerint a nők valójában az erőszakra gerjednek; a tettes kilétére két perc után rájöhetünk, a szex és erőszak kettőse pedig bár elnyújtott, de így sem képes másfél órára sem kihúzni a játékidőt.

A film: 4 pont

Drifting Into Chaos/Kageki honban: Midareru (1989)


R.: Sachi Hamano

Két fiatal lány három kéjbűnöző fogságába esik - a két férfi, egy nő felállású trió válogatott perverzióknak veti alá a lányokat, és ebbe még egy tolószékes öregurat is bevonnak. Újabb japán erőszakfilm a „The Last House on the Left” nyomdokain kevesebb történettel és sokkal több szexszel (és meglepetésre még spermával is, bár a szokásos optikai cenzúra is jelen van). Ha kihagyjuk ezt a röpke órácskát, az égvilágon semmit sem veszítünk.

A film: 2,5 pont

Szellemek háza/Winchester (2018)


R.: Michael Spierig, Peter Spierig

Dr. Price-t - aki maga is a múltbéli szellemeivel küzd - egy hatalmas ház úrnője (Helen Mirren) várja pszichológiai (vagy inkább: elmeorvosi) vizsgálat céljából. De vajon mi, vagy mik lehetnek bezárva a ház bereteszelt szobáiban? Teljességgel ötlettelen házas-szellemes horror a szokásos mennyiségű CGI-vel, de minimális izgalommal. Még Mirren sem képes emelni a produkció középszerűségén.

A film: 4 pont

A boszorkány/The VVitch: A New-England Folktale (2015)


R.: Robert Eggers

Csalódást keltő kosztümös horror egy héttagú farmer családról, ahol a legkisebb gyermek nyomtalanul eltűnik, a tinédzser lány pedig boszorkányság vádja alá kerül. Vékony sztori, karót nyelt alakítások, jelentéktelen finálé: az igazi horrorért ugyanezen stúdió (A24) Örökség és Fehér éjszakák című filmjeinek megtekintése javasolt.

A film: 4,5 pont

Caged - Le prede umane aka. Caged Women (1991)


R.: Leandro Lucchetti

Tipikus, futószalag WIP-film, melyben egy kis dugi-kábítószer „váratlan” fellelése nyomán hősnőnk egy, még a megszokottnál is undorítóbb pöcegödörbe (polgári nevén: börtönbe) kerül, ahol még sok-sok sorstársnője senyved (némelyikük ritka idétlenül a falhoz kötve, mely köteléktől aztán seperc alatt ki lehet bújni…). Folyamatosan meztelen hősnő, dilettáns alakítások: ezúttal semmi új a WIP-nap alatt.

A film: 1,5 pont

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése