2016. szeptember 22., csütörtök

Apocalypse domani/Cannibal Apocalypse (1980)

Apocalypse domani/Cannibal Apocalypse (1980)


Két amerikai katona fogságba esik valahol a vietnami őserdőben. A megmentésükre érkező tiszt és kommandója kifüstöli, és rövid úton elintézi a fogvatartókat, de a tisztet az egyik rab - aki egyébként társaival együtt börtönében nyers húst marcangol - megharapja. Később, már otthon, a nagyvárosban a harapásnak következményei lesznek: a megfigyelés alól elbocsátott ex-rab lövöldözni kezd egy üzletben, a tiszt pedig ellenállhatatlan vágyat érez, hogy megharapjon valakit…

Ha egy pergő, profin filmezett zombiféleség-filmet szeretnénk látni, akkor bátran tudom ajánlani a „Cannibal Apocalypse”-t. A sztori aránylag jól felépített, soha nem tudjuk előre, mi fog történni, és a csatornában zajló kergetőzés is igen hatásos. Talán kissé felejthető a film, de ha éppen leülünk a tévé elé, és Antonio Margheriti (a stáblistán Anthony M. Dawson néven bátorkodott megjelenni) műve forog benne, akkor jól fogunk rajta szórakozni. John Saxon hozza magát (és tényleg katonának néz ki), és Giovanni Lombardo Radice is meglepően jó, jól áll neki (újfent) a kissé bekattant szerepkör. A stáb érdekessége még Cinzia De Carolis is, aki majdnem egy évtizeddel korábban az imádnivaló kislányt játszotta Argento Kilencfarkújában.




Durvább jelenetekben sincs hiány, van egy-két véres harapás, de elég meglepő volt egy rendőr lövedéke által ütött lyuk egy emberi testen, amelyen a kamera lazán átkukucskál.
Az ekkoriban ebben a műfajban legyártott rengeteg vacakság között üdítő látványnak gondolom a „Cannibal Apocalypse”-t. Bár a mondanivalója nem éri el a Cannibal Holocaustét, az akcióhorror műfajában bőven átlag felett muzsikál.

Végeredmény: Akciódús kannibál-dráma meglepően színvonalas tálalásban

A film: 8 pont


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése