2014. június 24., kedd

Macumba sexual (1983)

Macumba sexual (1983)


Mindig ugyanaz az álom: egy színes bőrű nő közelít a homokban, két meztelen rabszolgáját szíjon vezeti, majd az álmot átélőre uszítja. Utóbbi személy egy párocska hölgytagja; míg ő a vad kacagásra fakadó színes bőrű nővel álmodik, szíve csücske az íróasztalnál ül, és írógépén dolgozik. Nem sokkal később hősnőnk telefonhívást kap, melynek során főnöke arra kéri, hogy szakítsa meg vakációját, és adjon el egy házat, melyre egy titokzatos hercegnő szemet vetett. Talán mondanom sem kell, hogy filmünk hátralévő részében egyre erősödik a gyanú, miszerint az álombéli nő és rabszolgái mind-mind valóságosak…

Ha elárulom, hogy a főszereplőnő Lina Romay, akkor a rendező kiléte is világos lesz, így van, mindenki kedvenc Jess Francójáról van szó újfent.
Őszintén szólva nem tartom különösebben jó filmnek a „Macumba sexual”-t. Franco vastag dózisokban adagolja a szexet, de eme jelenetek nagy része váratlanul unalmasra sikeredett. A legérzékibb talán a legelső „interakció” Romay és szívszerelme között, utána azonban túl sok újdonság már nem következik. Franco látnivalóan csak arra törekedett, hogy minél több meztelenség legyen (erotika nélkül ez eléggé egyhangú), és arra, hogy a kevés szereplő a 77 perc alatt azért megdöntse az egy másodpercre és főre jutó nyelves mellbimbó csiklandozás/izgatás világrekordját (nincs róla adat, hogy ez végül sikerült-e).



Tehát a szex nagy része elég unalmas, és erre a közbülső jelenetek még rátesznek egy lapáttal: szereplőink tevegélnek céljuk felé, jó hosszan, eközben Franco veszettül közelít, és megy vissza a kamerával. Előre-hátra, előre-hátra, több percen keresztül, és ekkor a néző azt kívánja, bárcsak a teve elkezdené egy kicsit gyorsabban szedni a csülkeit.

Mindenesetre azért tudom ajánlani e művet, elsősorban Ajita Wilson (hercegnőként) és Romay (elég ronda szőke parókával, vagy festve) rajongóinak, mert amiről híresek ők ketten, annak a legjavát nyújtják. Francóról ezt már nem jelenteném ki, csinált ő ennél jobbakat (lásd Eugenie perverziói); de aki tényleg maximálisan ki akarja kapcsolni az agyát, és egy rakás szexjelenettel akar elütni egy szűk másfél órát, az válassza ezt a dvd-t.

Amely lemezen gyönyörű, vágatlan és felújított változatban találjuk meg a filmet az angol gyűjtődoboz második részében.

Végeredmény: Franco rajongói számára top, egyébként inkább flop

A film: 4,5 pont
A dvd: 9 pont



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése