2014. július 8., kedd

Mun ching sap daai huk ying/Chinese Torture Chamber Story (1994)

Mun ching sap daai huk ying/Chinese Torture Chamber Story (1994)


Little Cabbage-re alaposan rájár a rúd. Nem elég, hogy az uraság felesége féltékenységében elzavarta, pontosabban „elházasította” otthonról, most még a hatalmas szerszámmal rendelkező, de agyilag kissé sötét új férje is halott. Little Cabbage ártatlan, de senki sem hisz neki, így ő lesz az első számú gyanúsított a bíróságon. Azon a bíróságon, amely némi rokoni összefonódások révén a legminimálisabb mértékig sem objektív, ráadásul a perbefogott hölgy szerelmét is meggyanúsítja. Ami ezután következik, az kínzás kínzás hátán, de szerencsére van olyan is, aki az igazság felderítésén fáradozik.

Bosco Lam rendező tulajdonképpen mindent bevet, ami eszébe jutott. Őrült tempó, gyors szex (ráadásul a levegőben repkedve), szurkálás, szadizás, deresre húzás és még sokan mások. Elég brutális katyvasz, bár vér nem sok van (a spermával ellentétben), és meztelenség is csak a fenekelésnél, meg a villámgyorsan elbolondozott kevés szexjelenetnél. A filmnek sokat, nagyon sokat árt a blődlizés, a tipikusan hongkongi akciófilmekre jellemző bohóckodás, és mivel a téma jelen esetben elég kemény, a film sokkal jobban működne komoly hangvétel mellett. Így is könnyen fogyasztható elegyet kapunk azonban, Yvonne Yung Hung, a főszereplő kisasszony hatásosan szenved és kiabál, a kínzási módszerek között sok eredetit is találunk (kivégzési eszköznek a befejező jelenet falószerűsége is elég durva), tehát egy megnézésre mindenképpen ajánlom a filmet, már csak a változatosság kedvéért is. Bosco Lam műve (amely egy folytatást is megélt négy év múlva) egyébként a gyártó országban megszokott Category III-as besorolást kapta korhatárilag, ami nem meglepő; egyedül a filmcím az, ami alapján talán még több kegyetlenkedést és kevesebb poénkodást vártunk volna tőle.




A dvd nagyon jó kiadvány, eredeti kantoni hanggal, angol felirattal, trailerrel és filmográfiákkal. A „Region 1” jelzés a borítón egyébiránt megtévesztő, a lemez ugyanis régiófüggetlen. A kiadó további örömet is szerez a kifordítható borítójával, amely belül (vagy kívül, ahogy tetszik) a repkedős szexjelenetet ábrázolja.

Végeredmény: Kínzás és komédia vég nélkül, némileg többet ígérő címmel

A film: 7 pont
A dvd: 9 pont


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése