2014. január 4., szombat

Faster, Pussycat! Kill! Kill! (1965)


Faster, Pussycat! Kill! Kill! (1965)


Adva van három sztriptíztáncosnő, a fekete hajú, fekete ruhás Varla (Tura Satana, elképesztő nagyságú mellekkel), a szőke bombázó Billie (Lori Williams, óriási cicikkel) és a bicskanyitogató Rosie (Haji, méretes keblekkel). A trió úgy dönt, hogy lelép a munkahelyről, és autózik egyet. De nem a hagyományos módon: mindhárom hölgyemény a saját autóját vezeti, és úgy repeszt, mintha versenyen lenne. A sivatagban találkoznak egy párocskával, majd egy kis száguldozás után Varla nemes egyszerűséggel puszta kézzel kitöri a nyakát hím kihívójának. A halott férfi barátnőjét az amazontrió magával cipeli, mert már szemük előtt lebeg a következő cél: egy ócska mesével a nem messze lévő farmon élő tolószékes öregembertől kicsalni az összes pénzét… amihez persze az öregúr két fiának is lesz egy-két szava.

Russ Meyer az amerikai exploitation és trash egyik atyja volt. Filmjei állandó jellemzői egyben a „Faster, Pussycat!…” jellemzői is: féktelen száguldás autón-motoron, bomba nők, nyers erőszak és végül, de messze nem utolsósorban hihetetlen méretű mellek. Trash az egész, mondhatná bárki, és igaza lenne. Viszont kiegészíteném azzal, hogy rendkívül szórakoztató trash. Őrületesen gyors tempó, világszínvonalú vágás, féktelen autós üldözések, szabadszájú ki-, és beszólások jellemzik a művet, mindez megspékelve egy adag kézitusával (szárazon és vízen). Meztelenség nincs (amazonjainknak még zuhanyozás közben is csak a hátát látjuk), ehhez ekkor még túl alacsony évszámot írtunk ekkoriban, viszont számos olyan elem van, melyet a mai napig „kölcsönvesznek” kortárs rendezőink világszerte.


Igazi klasszikussal van tehát dolgunk, amely még nagyobb klasszikus lehetne, ha mondjuk 5 évvel később készült volna, a szexuális forradalom dúlása közben. Mindenesetre Meyer bácsi filmjét mindenkinek ajánlom, aki szereti a különös karaktereket, a sivatagi száguldozást és a váratlan fordulatokat.

Végeredmény: Russ Meyer-alapmű, a rendező (majdnem) összes védjegyével 

A film: 8 pont


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése